Vihreät kertovat pontevasti, että Taloustutkimuksen mukaan 99% suomalaisista kannattaa ilmastonmuutoksen hillitsemistä. Tietenkin kannattaa, mutta ei niitä järjettömiä ilmastotoimia, mitä vihreät Suomessa ajavat. Kansa ei sentään kaikkea niele.

Vihreät väittävät, että heidän energiapolitiikkansa ei lisää riippuvuutta tuontienergiasta. MTV3 uutisoi juuri: ”Turvetuotannon kurittaminen johti puuhakkeen tuontiin ulkomailta”. Turvetuotannon alasajo pikavauhdilla aiheuttaa suunnattomia ongelmia Suomen huoltovarmuudelle ja se on korvattava tuontienergialla, koska korvaavaa energiaa ei saada tilalle kiireen takia. Kun kaukolämmön tuotantoon käytetyn turpeen osuus on n. 40%, puhutaan merkittävästä polttoaineesta. Kotimaisuutensa ansiosta turve olisi pidemmällä aikajanalla ollut järkevä vaihtoehto kaukaa tuoduille uusiutumattomille fossiilisille polttoaineille, kuten öljylle tai kivihiilelle. Sitten vasta kun korvaavaa uusiutuvaa kotimaista bioenergiaa saadaan tarpeeksi ja järkevällä hinnalla tilalle, siirrytään sellaiseen.

Turpeen kurittaminen verotuksella ja nopea käytön alasajo aiheuttaa järkyttäviä miljoonainvestointeja voimaloihin ja vaikuttaa tietenkin sähkön ja kaukolämmön hintaan. Maailmalla turpeen kysyntä vain lisääntyy ja turvetta käytetään myös maataloudessa, kompostoinnissa, kasvihuoneissa ja jopa ihonhoidossa. Turpeen alasajon takia Vapo on myymässä Nevelin turve- ja kaukolämpötuotantoa ranskalaiselle Ardianille. Tällä kaupalla suuri osa kaukolämpötuotannosta siirtyy ”carunatyylillä” ranskalaisten haltuun – taas hinnat nousevat ja sinä maksat! Tätä on vihreä energiapolitiikka, joka ei ole kestävää kehitystä.

Vihreässä ilmastopuuhastelussa ei sivuvaikutuksia huomioida, siksi sitä voidaan nimittää kiilusilmäiseksi ilmastopolitiikaksi. Hiilidioksidipäästöjä ajetaan alas sarvikuonotaktiikalla, jossa törmäyskurssilla on suomalainen teollisuus, huoltovarmuus ja kansalaisten arki. Onko koronan vaikutuksia huomioitu päästövähennyksissä? Onko noteerattu lentoliikenteen ja liikkumisen vähenemistä? Lisäksi ilmastonmuutoksen aiheuttama talvien lämpeneminen on vaikuttanut päästöihin valtavasti, koska lämmittämiseen ei mene niin paljon energiaa kuin kylminä talvina. Olemmeko jo todellisuudessa ylittäneet CO2-vähennystavoitteemme?

Ilmastonmuutoksesta pitää keskustella neutraalisti, ilman vihreää hapatusta. Ilmastokeskustelu pyörii aivan liikaa tunnetasolla. Kalliiksi käy eläminen Suomessa, kun moraaliposeeraavat poliitikot käyttävät ilmastonmuutosta keppihevosena korottaakseen veroja ja maksuja. On itsestään selvää, kun ”riippumattomat tutkijat” pauhaavat ilmastonmuutoksesta valtamediassamme, niin uskottavuus katoaa.

Hallituksen ilmasto- ja energiapolitiikka kaipaa NYT järkevää keskustelua. Tämän kokoluokan asiaa ei voi jättää vihreän ideologian jyräämäksi, kun lisäksi apupuolue keskusta ja muu vasemmiston sallii kaiken. Se olisi Suomelle tuhon tie!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *