jm

Vappusatanen lomailee Etelä-Eurooppaan

SDP:n puheenjohtaja Antti Rinne lupasi viime eduskuntavaalien alla nk. vappusatasen kaikille pienituloisille eläkeläisille. Vaalien jälkeen vappusatanen pieneni ja lopulta haihtui taivaan tuuliin. Vai haihtuiko? Nythän hallitus hyväksyi Marinin johdolla EU tukipaketin, jossa suomalaisten rahaa valuu miljardeja muiden EU valtioiden tukemiseen. Lisäksi Suomen EU nettomaksuosuus tulee nousemaan 100 miljoonalla eurolla vuodessa, eli lisäystä noin 275,000 päivässä. Tiedossamme on myös, että Etelä-Euroopan maiden taloudenpito on ollut vastuutonta ja nyt olemme pelastamassa heidät omista virheistään tai oikeastaan välinpitämättömyydestään antamalla ilmaista rahaa. Samaan aikaan kun Italiassa ollaan laskemassa eläkeikää, niin hallituksemme suunnittelee ns. eläkeputken poistoa, joka on ollut monelle pitkän työuran tehneille helpotus. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että suomalaiset joutuvat tekemään töitä yhä vanhempina ja yhä huonokuntoisimpina. Me Suomalaisethan maksamme maailman korkeimpia veroja ja eläkkeistä maksetaan vieläkin korkeampaa. Moni suomalainen eläkeläinen on ollut jo ennen korona-kriisiä hädässä ja tilanne pahenee edelleen. Euroopan eteläpuolella kukoistaa harmaa talous ja veroaste on olematon verrattuna meidän veroihin. Myös eläkejärjestelmä on avokätinen kansalaisilleen. Jos lämpimissä maissa valtaapitävät toimisivat kuten Suomessa, kansalaiset lähtisivät samantien barrikadeille.

Jos joku ei ole vielä huomannut, niin Suomen taloutta ollaan saattamassa todella huonoon kuntoon. Niin huonoon, että kohta mekin tarvitsemme taloudellista tukea ja meistä on tulossa Pohjois-Euroopan Italia tai Kreikka. Jokainen maalaisjärjellä varustettu suomalainen tietää, että tukea ei ole meille tulossa, jos joudumme pulaan. Vihreiden komennossa olevien hallituspuolueiden siunauksella verorahojamme kannetaan kottikärryjä apuna käyttäen muille, koska meillä on muka velvollisuus koko maailmaa kohtaan. Vaikka verojamme nostetaan se ei riitä. Joudumme lainaamaan rahaa, että voimme sitä jakaa.

Hallitus on unohtanut suomalaisten köyhien hädän, eikä loppua näy. Demarit valehtelivat kansalle viime eduskuntavaaleissa ja jäänkin jännityksellä odottamaan heidän seuraavia kuntavaalilupauksia. Siellä on luvassa yhdeksän hyvää ja kymmenen kaunista Suomen kansalle. Kun vaalit on käyty, niin alkaa lupausten lunastaminen. Niin demareiden kuin muidenkin vanhojen valtapuolueiden osalta lupaukset on kerta toisensa jälkeen petetty. Eläkeläiset uskoivat SDP:n vaalilupauksiin ja saivat kylmää kyytiä. Vappusatanen lähti Etelän aurinkoon lomalle ja vilpittömästi uskon, ettei sieltä palaa tänne tuhansien murheiden kylmään maahan.

Jukka Mäkynen

Jukka Mäkynen

Kaupunginvaltuutettu, perussuomalaiset, Vaasa