jm

Terveisiä Eduskunnasta

Sain viime perjantaina pöydälleni noin tuhatsivuisen valtion talousarvioesityksen vuodelle 2021. Pienellä vilkaisulla huomasi missä mennään. Kehitysapuun laitetaan enemmän rahaa kuin poliisin budjettiin ensi vuodelle. Erilaisia maailmanparannushankkeita näyttää riittävän ja siinä onkin miettimistä, mistä revitään rahat kaikkeen tähän? Koronakriisi on kurittanut yrittäjiä, duunareita ja jokaista, joka joutuu itse tekemään elantonsa eteen työtä. Samaan aikaan hallitus keskittyy sukupuolineutraalisuuteen, kiilusilmäiseen ilmastopolitiikkaan, laittomasti maassamme olevien elättämiseen. Ensi vuodeksi on luvassa kehitysavun korotus ja pakolaiskiintiön määrän nostaminen.

Tässä budjetin käsittelyssä on myös yksi iso ongelma. Suomessa on nimittäin verorahoilla kustannettavia kulueriä, joista ei ole edes tilastotietoa saatavilla. Esimerkiksi tulkkipalveluiden kustannuksista ei ole eduskunnan tietopalvelun mukaan mitään kattavaa tilastoa edes olemassa. Siis ajatelkaa, tällainen valtava menoerä on pimennossa ja me täällä eduskunnassa olemme päättämässä valtion budjetista! Uskon, että on myös muita verorahoista kustannettavia palveluita, joita ei tilastoida kunnolla ja se vaikuttaa olevan maan tapa.

Hallitus pitää itseään tasa-arvon puolestapuhujana. Tasa-arvoa huudetaan joka paikassa. Missä tämä tasa-arvo näkyy? Esimerkiksi elintasosiirtolaisista ylivoimainen enemmistö on nuoria muslimimiehiä. Kaikkein hädänalaisimmat kristityt tai lapset ja äidit ovat vain pieni vähemmistö Suomeen tulevista pakolaisista. En pidätä hengitystäni siitä, että tässä tapauksessa hallituksen viisikko lähtisi ajamaan peräänkuuluttamaansa tasa-arvoa. Suomeen tuleva työperätön maahanmuutto tuo meille veronmaksajille valtavia kustannuksia, joiden siirtoa ei hallituksemme edes mieti kohdentaa omille vähäosaisille. Koko maan toimeentulotukien asiakkaista joka kolmas on ulkomaalaistaustainen ja pääkaupunkiseudulla joka toinen ja luvut suurenevat koko ajan. Tiettyjen maiden kansalaisilla on suuri yliedustus tietyissä rikostyypeissä, kuten raiskauksissa. Sen sijaan, että heidät karkotettaisiin, he jäävät Suomeen pysyviksi kulueriksi ja turvallisuusuhaksi.

Kuten jo alussa otin esille, hallitus aikoo myös uusia henkilötunnukset sukupuolineutraaleiksi. Hankkeen hinta voi nousta jopa miljardiin euroon. Nyt koronan aikana on keskityttävä olennaisiin asioihin, eikä laittaa verorahaa epäolennaisiin asioihin.

Jukka Mäkynen

Jukka Mäkynen

Kaupunginvaltuutettu, perussuomalaiset, Vaasa