jm

Turvallisuusuhkia ja Venäjän pelkoa

Suomen hakiessa Nato-jäsenyyttä, huoli Venäjän vastatoimista kasvaa. Hakemuksen käsittelyaikana Venäjä saattaa käyttää hybridivaikuttamista, eli lähettää valtavan määrän pakolaisia meidän rajallemme. Tällainen valtava pakolaisvyöry laittaisi Suomen polvilleen jo pelkästään taloudellisesti ja pakolaisten mukana saattaisi tulla myös soluttautuneena sotilashenkilöitä. Suomen valloitus ilman aseita onkin se todennäköinen uhka, joka nyt täytyy ottaa vakavasti.

Perussuomalaiset ovat painostaneet hallitukselta toimia, joilla saataisiin kriisin hetkellä rajat suljettua, ettei Venäjä pääsisi työntämään meille tuhansia, ellei jopa satojatuhansia pakolaisia. Eduskunnan kyselytunnilla tuli jälleen hallituksen puolelta selväksi, ettemme voi sulkea täysin rajojamme, koska kansainväliset sopimukset velvoittavat. Ministeriö perustelee tätä käsittämätöntä lausuntoaan Euroopan Unionin säännöillä. Hallituksen mukaan kaikki pakolaiset pitää ottaa aina vastaan, eikä turvapaikanhakuoikeutta saa poistaa edes kriisin tai sodan aikana.

Enpä ikipäivinä olisi uskonut kuulevani tällaista hallitukselta, jonka tehtävänä on taata Suomen ja suomalaisten turvallisuus! Tosiasiassa Suomi voi itsenäisenä valtiona laittaa rajat kiinni, jos turvallisuustilanne sitä vaatii, eikä meidän tarvitse kysellä keneltäkään siihen lupaa. Kuitenkin hallitus tekee punavihreän ideologiansa sokaisemana itse itselleen esteitä. Mitään rangaistusta ei EU:lta tulisi, jos sulkisimme rajat kriisitilanteessa. Puola teki itsenäisesti juuri näin ja sulki rajansa, kun Valko-Venäjä yritti vyöryttää pakolaisaaltoa Eurooppaan. Tästä ripeästä toiminnasta Euroopan Unioni palkitsi Puolan ja antoi rahallista apua raja-aidan rakentamiseen.

Tällä hetkellä tarvitsemme ehdottomasti lain ja pelisäännöt, jolla määritellään rajaviranomaisille toimintaohjeet jos pakolaisia käytetään aseena Suomea kohtaan. Tällainen laki piti tulla, mutta mitä hallitus tekikään? Hallitus teki esityksen siitä, miten kaikki pakolaiset saadaan otettua vastaan ja samalla pakkolunastaa suomalaisten asuntoja majoitustiloiksi kriisin aikana. Myös suomalaisten ajoneuvoja voitaisiin ottaa valtion hallintaan, jotta pakolaiset saataisiin kuljetettua rajalta eri puolelle Suomea. Mutta se tärkein asia unohtui, eikä mitään ehdotusta rajojen sulkemiselle tullut. On todella vastuutonta ja härskiä leikkiä Suomen turvallisuudella tällaisena aikana!

Kun Perussuomalaiset haluavat tuoda esiin ja paikata niitä turvallisuusvajeita, mitä Suomessa on, meitä haukutaan räksyttäjiksi ja populisteiksi. Kun vaadimme kyselytunnilla varautumista Venäjän mahdollisiin kostotoimiin, niin sisäministeri syytti meitä perussuomalaisia hybridivaikuttamisesta. Uskomatonta! Sisäministeri ei taida olla tehtäviensä tasalla ja todellisuudessa huomio yritettiinkin kääntää pois siitä, ettei hallitus suostu suojelemaan Suomea. Näyttää vahvasti siltä, että kaikessa punavihreässä unelmassa ulkomaalaiset menevät suomalaisten edelle, jopa turvallisuusasioissa!

Minä luotan turvallisuusasioissa poliisiin ja rajaviranomaisiin, mutta en kuitenkaan tähän hallitukseen. Viranomaiset eivät voi toimia tehokkaasti, jos heillä ei ole selkeät ohjeet miten toimitaan. Vai haluaako hallitus siirtää vastuun rajaviranomaisille, että he saavat syyt niskoilleen, kun kriisin aikana sulkevat rajat hallituksen kiellosta huolimatta? Onneksi on Perussuomalaiset, jotka ottavat näitä asioita esiin, muuten kukaan ei niistä puhuisi tai kirjoittaisi.

Nyt herätys siellä ministeriaitiossa, tehkää päätöksiä turvallisuutemme eteen, ennen kuin on liian myöhäistä!

Jukka Mäkynen

Jukka Mäkynen

Kaupunginvaltuutettu, perussuomalaiset, Vaasa