Pääministeri Sanna Marin ja Eurooppa-neuvoston puheenjohtaja Charles Michel tapasivat Helsingissä ja puheeksi tuli ruokakriisi ja jyrkästi nousevat hinnat. Yhtä mieltä oltiin siitä, että apua tarvitaan nyt ja Euroopan Unionin täytyy auttaa varsinkin Afrikan kehittyviä maita enemmän.
– Tulevina kuukausina meidän täytyy valmistautua vastaamaan kasvaviin humanitaarisiin tarpeisiin kehittyvissä maissa, jotka kärsivät ruoan kasvavista hinnoista ja mahdollisesta puutteesta, Marin kertoi huolestuneena. Tietenkään Suomen tilanteesta ei oltu huolissaan, vaan ulkomaalaisista!
Lisää rahaa ja kehitysapua on siis Suomelta luvassa ”savanneille”! Kehitysavun määrää ollaan kasvattamassa tulevina vuosina, eikä siinä paljon paina Suomen pahentuva ruokaomavaraisuus, heikentyvät talousongelmat tai järkyttävä hintojen nousu inflaatioineen.
Onko Suomen todellakin pakko laittaa enää kehitysapua Afrikkaan? Jos katselee meidän kehitysapukohdemaita Afrikassa ja näiden pääkaupunkien katunäkymiä, niin ei kovin köyhältä näytä! Toki maaseudut ovat edelleen köyhiä, mutta tukirahat näyttää ohjautuneen kaupunki-infraan, satamien ja lentokenttien uudistamiseen, pilvenpiirtäjien rakentamiseen ja luksusyöelämän kehittämiseen.
Kiina, EU ja USA häärii Afrikassa
Afrikan kehitysmaiden nopeaa vaurastumista on edesauttanut Kiina, joka investoi valtavasti rahaa eri puolille Afrikkaa. Kiinalla on omat intressit lonkeroidensa työntämiselle mahdollisimman laajalle. Heidän teollisuudellaan on kiihtyvä raaka-ainepula ja varsinkin Afrikassa sitä vielä on. Näin yritetään rahoituksella ja velalla saada kehittyvät maat riippuvaisiksi Kiinasta, eli velkavankeuteen. Näyttää hyvin selvästi siltä, että Kiinalla, USA:lla ja Euroopalla on kilpajuoksu Afrikan nousevan talouskasvun ja luonnonvarojen paratiisiin – lähes kilpaillaan siitä, kuka antaa/lainaa rahaa eniten. Tähän kilpajuoksuun piskuinen Suomikin osallistuu isoilla panoksilla. Pelkään, että luu voi jäädä tässä isojen poikien pelissä käteen ja me kurjistamme vain omaa talouttamme! Täytyy muistaa USA:n toisen presidentin, John Adamsin viisas lause: ”On kaksi tapaa valloittaa ja orjuuttaa kansakunta, yksi on miekalla ja toinen on velalla.”
Tilastot kertovat paljon
World Economics on julkaissut vuoden 2021 tilastot, joka esittää ostovoimakorjattua bruttokansantuotetta (GDP), joka tarkoittaa kansankielellä elintasoa ja mitä palkallasi saat ostettua kyseisen maan hintatasolla. Tilastoon on nyt oikaistu vanhentuneet ja puutteelliset tiedot. World Economics arvioi Kenian bruttokansantuotteen (BKT) olevan 404 miljardia dollaria, eli 61 % suurempi kuin viralliset arviot ovat kertoneet. Etiopiassa näyttäisi luku olevan vieläkin korkeampi, eli 415 miljadia dollaria. Suomen vastaava luku on vain 308 miljardia. Onkohan meitä tilastollisesti pissitty taas silmään?
Suomen tuet vuosina 2021–2024 on Etiopialle 75,2 miljoonaa euroa, Kenialle 32 miljoonaa ja Somalialle 54 miljoonaa. Kaikki meidän suomalaisten veroeuroja, joilla pitäisi tällaisena kriisiaikana tukea omaa maata ja kehitystä.
Kun katselee Suomen omaa kaupunki- ja liikenneinfraa, ollaan jääty paljon jälkeen niistä maista, joille kehitysapuamme valuu. Siltikään nykyhallitus ei pysty vähentämään kehitysapua, vaan sitä lisätään. Sinun veroeurojesi paikka tulee olemaan jatkossa yhä enemmän ulkomailla – täysin käsittämätöntä!
Toivotaan, että eduskuntavaaleissa päästään eroon kaikista maailmanhalaajista ja alkaa Suomen nousu.