jm

Kuka on Jukka Mäkynen?

NIMI: Jukka Mäkynen
SIVILISÄÄTY: Naimisissa, perheessä 5 aikuista lasta ja 5 lastenlasta
SYNTYNYT: Vaasassa 1961
STRATEGISET MITAT: 183 cm ja paino sopiva
AMMATTI: Kansanedustaja, kuntapoliitikko, hyvinvointialueen valtuutettu
PUOLUEKANTA: Perussuomalaiset
– – – –

Urheilusta kaikki alkoi

Jo nuorena olin kiinnostunut liikkumisesta ja kipinä urheiluun syttyi varhain, eikä muuten ole vieläkään sammunut.

Nuoruuden energiaa piti saada purettua jonnekin ja lajeiksi valikoituivat pesäpallon jälkeen kamppailulajit ja karate. Taidot kehittyivät ja SM-mitaleitakin kertyi. Täräytin siinä aikani kuluksi murskauksen maailmanennätykseksi 400 tiiltä alle minuuttiin. Ennätys on yhä rikkomatta.

Sitten tuli aika perustaa oma seura, tyylilajina Combat Karate ja vapaaottelu. Tämä sopi minulle kuin nyrkki otsaan. Olen järjestänyt kuusi suomenmestaruuskisaa ja alan kilpailutapahtumia.

Työuralle

Hyvin nopeasti minut kiskaistiin turvallisuusalalle. Siinä työssä opin tulemaan ihmisten kanssa toimeen. Olen suojannut monenmoisia kansainvälisiä tähtiä, kohujournalisteja ja muita ruudinkeksijöitä. Hommaan liittyy myös monenlaista koulutusprojektia. Olen konsultoinut hoitoalan ammattilaisia, vartijoita, portsareita ja tottakai myös sotilaspoliiseja.

Rakennusalalla olen toiminut lähes koko ikäni ja ensimmäisen tapetointityön tein jo 10-vuotiaana omaan huoneeseeni – siitä se alkoi. Turvallisuusalasta on ollut hyötyä myös rakennushommissa, koska siinäkin täytyy tulla erilaisten ihmisten kanssa toimeen niin huonoina kuin hyvinäkin hetkinä. Ammatissani olen oppinut arvostamaan ihmistä yksilönä, jolla on omat mielipiteet.

Luonto on minulle arvokas

Luonnossa olen kulkenut koltiaisesta asti – ensin partiossa ja sitten omin päin. Olen sitä mieltä, että suomalaisessa metsässä pärjäävä pärjää missä vain. Luonto on se kaikkia suomalaisia yhdistävä elementti, pakkaset ja lumipyryt kestetään naureskellen, myrskyt otetaan tuimantyyninä vastaan ja lämpimistä kesäöistä kasvatetaan sitä ainutkertaista, aikaansaavaa tyyneyttä, joka muodostaa suomalaisen sielun ytimen. Kyllä kelpaa lipua Pohjanmaan rannikkovesiä ja katsella maata, jonka kauniiksi on muokannut sukupolvien työ. Kyllä tämän maan eteen kannattaa työtä tehdä. Ihan jokaisen.

Perusmies

Olen käsistäni taitava, aloite- ja johtamiskykyinen. Mutta osaan myös kuunnella ja tunnistan intohimon ja asiantuntijuuden kun sellaisen kohtaan. Ne kontaktit ovat parhaita hiomakiviä, ja ennen kaikkea silloin asiat hoituvat. Persoonani on värikäs ja herätän tunteita. Monenlaisia. Kannan menneisyyttäni, mutta en haarniskoi siihen itseäni. Huomiseen katson pelotta ja uteliaana.

Minua on helppo lähestyä, älä epäröi tulla juttelemaan asiasta kuin asiasta!

jukka_istuu

EDUSKUNTATYÖ

Kansanedustaja 17.4.2019 alkaen
Perussuomalaisten eduskuntaryhmä
Vaalipiiri: Vaasan vaalipiiri

Toimielinjäsenyydet ja tehtävät:
Lakivaliokunta (jäsen) 17.01.2023–
Työelämä- ja tasa-arvovaliokunta (jäsen) 18.06.2019–
Suomen Pankin tilintarkastajat (varajäsen) 18.06.2019–

Tilastotietoa eduskunnan sivuilla >>

Yhteystiedot:

Puh. + 358 (0)50 543 0231

Email: jukka.makynen@eduskunta.fi

Jukka Mäkynen, kansanedustaja ● Sähköposti: jukka.makynen@eduskunta.fi ● Puh. (09) 4321, 050 514 4361