jm

Ilmastonmuutos ei enää kiinnosta

Nyt on aika lopettaa ilmastonmuutoksesta vouhottaminen, koska sille me suomalaiset emme voi mitään. Vaikka me kaikki suomalaiset häviäisimme maan päältä, mikään ei ilmastossa muuttuisi. Ne miljardit, joita syydämme ilmastonmuutostoimiin, voitaisiin ohjata jälleen oikeaan luonnonsuojeluun, josta on todellista hyötyä suomalaisille. Jostakin syystä ilmastonmuutos on korvannut perinteisen järkevän luonnonsuojelun ja kaikessa päätöksenteossa mennään EU:n ilmastonmuutosdirektiivien ehdoilla. Kaikki ihmisen toimet ilmastonmuutoksen torjumiseen ovat kuin hölmöläisten valonkantoa säkillä pimeään tupaan, sillä erolla, että hölmöt eivät tuhonneet rakentamaansa hyvinvointiyhteiskuntaa, kuten nykyiset ilmastouskovaiset tekevät. Ilmasto muuttuu, kuten on muuttunut ennenkin. Pitää muistaa, että kansainvälinen ilmastopaneeli IPCC ei ole tiedemiesjärjestö, eikä hiilidioksidi myrkkykaasu. Tämän pitäisi Mannerheimintiellä istuskelevat teinitkin jo tajuta. Meillä ei ole mikään ilmastohätätila! Meillä on ihan muut hätätilat edessämme, ja jos emme niitä ratkaise, ei ilmastollakaan ole väliä.

Talvella meillä on energiahätätila

Kun tulee vilu ja nälkä, kukaan ei välitä ilmastonmuutoksesta. Kuten Presidentti Niinistö mainitsi, että ”nälkä saattaa ajaa ilmastonmuutoksen ohi”. Minä sanoisin jopa niin, että ei pelkästään saata, vaan takuuvarmasti näin tulee käymään.

Inflaatio laukkaa nyt siihen malliin, että monet suomalaiset ovat tehneet kukkaron Matin kanssa sinunkaupat. Pelkästään ”Putinflaatiosta” on turha puhua, koska suurin osa hintojen noususta on itse aiheutettua vihreää siirtymää. Saksa on jo Merkelin aikakaudella kuunnellut vihreitä ja ajaneet alas oman hiili- ja ydinvoimalansa ja korvanneet sen Venäjän kaasulla. Kaasun hintojen noustessa, korvaavia energiamuotoja ei Saksalla ole – ja vaikka olisikin, niitä ei haluta vihreän hulluuden takia ottaa käyttöön. Saksa on täysin riippuvainen tuontienergiasta. Nyt ollaan siinä pisteessä, että kysynnän ja tarjonnan suhde on epätasapainossa ja hinnat nousevat järkyttävästi. Kuten kaikki riippumattomat luonnontieteitä ymmärtävät asiantuntijat ovat jo pitkään nähneet, ilmastohörhöily on vienyt Euroopan energiakriisiin ja mahdollistanut mm. Ukrainan sodan, mikä on johtamassa maailmanlaajuiseen katastrofiin!

Suomi voisi olla energiatuotannossaan omavarainen, jos poliittista tahtoa olisi. Olkiluoto 3 valmistui kreivin aikaan ja toivomme hartaasti, että se käynnistyy täydellä teholla ennen talvea. Jos saamme lisäksi reservissä seisovat turve- ja hiilivoimalamme käyttöön tehokkaasti, voimme ehkä selvitä talven yli kunnialla. Kaikki riippuu nyt punavihreästä hallituksesta, antavatko he hädän hetkellä periksi. Jos eivät anna ja haluavat kiristää vihreää ruuvia kireämmälle, olemme todella lirissä! Nyt pitää ottaa kaikki kapasiteetti käyttöön ja koko vihreä siirtymä pitää laittaa jäihin kevääseen saakka, muuten viimeinen saa sammuttaa valot.

Ruokahätätila on kohta todellisuutta

Vihreät ovat jo kauan syyllistäneen maatalouttamme saastuttamisesta ja nyt lehmien päästötkin aiheuttavat ilmastonmuutosta. Jopa Sitran ”vihreä” pääjohtaja sanoi, että maatilat pitää ennallistaa luonnontilaan – käsittämätöntä! Ideologian mukaan liha on pahasta ja pitäisi siirtyä kasvisruokaan. Onneksi me tolkun ihmiset tiedämme, että vihreällä nurmella laiduntava karja ja siitä saatava punainen liha on maailman puhtainta ja ekologisinta ruokaa, mitä voidaan saada. Kaikki yliprosessoidut lihan korvikkeet ja soijatuotteet aiheuttavat valtavia kuormituksia ympäristölle ja jättävät tuontiraaka-aineena suuren hiilijalanjäljen. Vihreä hulluus on myös osasyynä maataloutemme alasajoon ja hintojen nousuun.

Maatalouttamme uhkaa myös energian ja lannoitteiden kalleus. Maatalouskoneissa ja kuivureissa käytettävä polttoaine on kallistunut niin paljon, että moni maajussi mietti lähteekö pellolle enää ollenkaan. Lisäksi lannoitteiden saatavuus on huonoa kovan kysynnän takia ja hinnat ovat kohonneet pilviin. Energian kalleus ja ruoan hinta kävelevät aina käsi kädessä ja kun kuljetukset tapahtuvat pääosin kumipyörillä, kustannukset siirtyvät suoraan kaupan hintoihin. Suomessa lopettaa 2-3 maatilaa päivässä, joka on todella huolestuttava suunta ruokaomavaraisuuttamme ajatellen. Ruokaa täytyy tuoda yhä enemmän ulkomailta, joka taas jättää suuren hiilijalanjäljen. Entäs kun ulkomailla on sama tilanne kuin meillä, eikä tuontiruokaa saakaan enää edullisesti, jos ollenkaan? Meillä voi syntyä nopeasti ruokahätätila.

Kohti oikeaa luonnonsuojelua

Kun ilmastolle emme voi mitään, pitäisi voimavarat kohdistaa sellaiseen luonnonsuojeluun, josta voidaan saada todellisia tuloksia. Meillä on joka kesä yhä paheneva sinileväongelma, jolle on tehtävä nyt jotakin. Meillä on kaivosteollisuutta, jotka pilaavat ympäristöä ja tällekin on tehtävä jotakin. Meillä on kanadanhanhia ja merimetsoja, jotka haittaavat viljelyksiä ja kalastuselinkeinoa. Molemmat ovat vieraslajeja, joita pitää saada metsästää ja syödä. Hanhenmaksapallerot voisivat tulla köyhänkin perheen ruokapöytään, mutta kun hölmöt vihreät eivät anna niitä syödä tai edes hätistää pelloilta. Merimetsokantaa täytyy merialueilla harventaa, koska ne kuormittavat saaristoa ja harventavat kalakantaa liikaa. Meillä on myös paljon järviä, jotka ovat pahoin saastuneita, näillekin pitäisi tehdä jotakin. Sadevesikin alkaa olla jo täynnä yhdisteitä, eikä ole enää niin juomakelpoista kuin ennen. Tukijoiden mukaan sadevedestä löytyvien yhdisteiden käyttöä tulisi rajoittaa entisestään välittömästi. Kierrätys on nykyaikaa, josta jotkut ovat saaneet tuottavan bisneksen – näin pitää ollakin. Urban Mining on päivän sana. Meidän tulee vaalia omaa luontoamme ja keskittyä olennaiseen, jotta kaikki näkevät lopputuloksen.

Paljon on asioita luonnonsuojelussa, joita pitäisi kiireesti tehdä, mutta kun ilmastonmuutos on laitettu prioriteettinä ensimmäiseksi. Nykyiset ilmastonmuutostoimet ovat pelkkää ilmaa ja hölmöläisen tarinoita, jossa ideologia vie järjen sijaan.

Mistä helpotusta nouseviin energian hintoihin.

Polttoaineiden hintojen tuplaantuessa myös ALV:n tulot valtiolle tuplaantuvat. Kun puhutaan että ALV:a ei voida alentaa, kun se on sitten jostakin pois, on täyttä puppua. Jos hinta kallistuu puolella ja ALV-prosentti puolitetaan, ei valtio menetä yhtään mitään. Vihreät itkevät, ettei fossiilisia polttoaineita saa tukea veronalennuksilla. Vasemmisto puolestaan itkee, että ALV:n alennus voisi hyödyttää myös rikkaita. Onko tämä jokin ongelma? Eikö suurimmat veronmaksajat saa koskaan hyötyä mistään? Mielestäni tämä on kummallista kommunistista ajattelua. Arvonlisäverolla voidaan hyvin kompensoida hintojen nousua ja tästä hyötyvät kaikki suomalaiset. Lisäksi ALV-alennus on helposti toteutettavissa, toisin kuin ministeri Saarikon monimutkaiset haja-asutusalueen hyvitykset, jotka vaativat taas lisää virkakoneistoa toteuttamaan tämä byrokraattinen hanke.

Uniperin Saksan seikkailut ovat vielä tuoreessa muistissa. Saksa ei halunnut korottaa kaasun hintoja ja Uniper joutui nielemään tappionsa – taisi sinne suomalaistenkin miljardeja upota. Miksi me suomalaiset ei voida tehdä esimerkiksi Carunalle samoin kuin saksalaiset Uniperille? Ilmoitetaan vain, että Suomi ei suostu maksamaan riistohintoja sähkönsiirrosta ja hinnat täytyy pudottaa kevääseen asti minimiin. Onhan meilläkin siihen oikeus, jos kerran Saksallakin on oikeus sanella Uniperille kaasun hinnat.

Jukka Mäkynen

Jukka Mäkynen

Kaupunginvaltuutettu, perussuomalaiset, Vaasa